Aan de geur van de kaas herkent men de geit

Tom Cochez
goat_white_farm_animal_domestic_nature_cute_agriculture-1372114.jpg!d
(Foto pxhere)

Het spreekt dat dergelijke problemen zich vooral stellen bij dieren die het niet te nauw nemen met de persoonlijke hygiëne.

Gelukkig is de geurhinder doorgaans niet van die grootteorde dat hij niet zou kunnen worden gecounterd door de rinse zuren en de prille petroleumneus van een goed glas gerijpte Riesling.

goat_white_farm_animal_domestic_nature_cute_agriculture-1372114.jpg!d
(Foto pxhere)

Voor een beetje chef is dat allemaal parate kennis. Maar in Antwerpen moet het altijd net dat ietsje anders. Daarom werd in 't Fornuis geëxperimenteerd met cola zero. Vervolgens kwam er zelfs een likje zilt traanvocht aan te pas.

Noch het een, noch het ander bleek echter voldoende probaat om kwalijke geurtjes te verwijderen.

Ghelamco

Zo kwam het dat de voorbije week, vanuit 't Schoon verdiep een dozijn overrijpe Camemberts uit het venster werd gekwakt. Gewikkeld in verschillende soorten krantenpapier. Kwestie van de geur te overstemmen.

'In Antwerpen regeert de leugen' vat al die gebeurtenissen netjes voor u samen.

Hoewel samen in deze context een wat beladen term is.

Gelukkig was er deze week niet enkel Antwerpen om ons druk over te maken. Er was ook Gent en dan meer bepaald het boek over de Ghelamco Arena.

Transparantie

In de marge werd duidelijk dat transparantie verschillende invullingen kan krijgen. In het Antwerps betekent transparantie 'zonder boe of ba de lippen stijf op elkaar houden'. In het Gents betekent het 'met veel boe en ba doen alsof je de lippen niet stijf op elkaar houdt'.

Gelukkig was er deze week niet enkel Antwerpen om ons druk over te maken. Er was ook Gent en dan meer bepaald het boek over de Ghelamco Arena

Al zou je het verhaal van Ghelamco-baas Paul Gheysens dat de Vlaams-nationalistische opiniesite Doorbraak hem 15.000 euro zou hebben gevraagd om het fameuze Ghelamco-boek niet te laten verschijnen, ook gewoon een geweldig transparante bliksemafleider kunnen noemen.

Bottom line? Aan de geur van de kaas kent men de geit.

Tussendoor werd ook duidelijk dat KAA Gent, in afwachting van de bouw van de Ghelamco Arena, van de stad twaalf jaar lang aan 150.000 euro per jaar in het Ottenstadion mocht spelen. Helaas, zo kon Apache becijferen, bleek twaalf maal 150.000 euro in deze niet de verwachte 1,8 miljoen euro te zijn, maar 0 euro.

Gelukkig laten ook andere steden hun voetbalploeg gratis spelen, weet de verdediging.

Monopolie

Wij zijn natuurlijk al langer voor gratis voetbal. We zijn ook voor gratis wonen. Voor minder schulden. Soms voor en soms tegen kraken. Duidelijk tegen hepatitis E. Tegen malafide handelaars op de witte lijst van hondenhandelaars. En natuurlijk tegen de groeiende monopolies van Google, Amazon, Facebook en Apple.

Gelukkig konden we ons tussendoor verwarmen aan het late kerstverhaal over een teruggevonden knuffelkonijn. Een verhaal dat ons bekend in de oren klonk.

Voeg daar een kaasplankje met Crottin de Chavignol, een spie Sainte-Maure de Touraine en een in raffia gewikkelde Banon bij, en uw zondag kan niet meer stuk.

Welke geur dat de komende weken oplevert, zien we dan wel weer.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 25-11-2018

Waar vrouwen tussenkomen, is het genoegzaam bedorven

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met vrouwenhandel in de provincie, Joke Schauvliege en de Bourgondische coalitie
Wikifrits
Tom Cochez / 17-11-2018

Geen parel dient bij nacht gekocht, geen vrijster bij de kaars gezocht

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met transparante liberalen, Jan Penris en Francken Theo
model-1912538_1280
Tom Cochez / 11-11-2018

Groene krieken worden rood, kleine kinders worden groot

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Jan Jambon, het cordon en de gouverneursgrap
boy-633014_1280