Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je enkele veelgestelde vragen over Apache. Blijft jouw vraag onbeantwoord? Stuur dan een mail naar info@apache.be.

TIP: Vind je antwoord snel terug door te zoeken op een sleutelwoord via de zoekfunctie van je browser (CTRL + F (Windows) of CMND + F (Mac)).

Over Apache

Wat is Apache?

Apache brengt onafhankelijke, kritische en diepgravende journalistiek.

We stellen de vragen die commerciële mediabedrijven uit de weg gaan. We leggen machthebbers het vuur aan de schenen. We geven een stem aan mensen die er geen hebben.

Onze onderzoeksjournalisten nemen de tijd om bloot te leggen wat er misloopt. Zo lees je bij Apache wat iedereen zou moeten weten.

Lees meer over Apache.

Hoe maakt Apache het verschil?

Apache verzet zich tegen de beïnvloeding van commerciële logica op journalistiek, waarbij artikels vooral clicks en geld moeten opbrengen. Apache kiest daarom bewust voor advertentievrij nieuws en een onafhankelijke redactie.

Onze journalisten staan niet onder (commerciële) druk. Ze zijn geen boodschappers maar controleurs, die vrij kunnen schrijven over alle onderwerpen.

Ze nemen de tijd om te schrijven voorbij de waan van de dag, voorbij de sensatie, voorbij PR-praatjes. Zo vormen feiten de inhoud. En niet fake news, clickbait of faits divers die enkel tot doel hebben bezoekers te lokken.

Tenslotte kiezen we resoluut voor de privacy van onze lezers. Jouw persoonlijke data of aandacht worden niet verkocht voor schreeuwerige advertenties.

Joren Seldeslachts, Marie Vinck en Rik van Cauwelaert leggen het uit.

Wat verstaat Apache onder ‘onafhankelijke journalistiek’?

Onze journalisten gaan geen enkel onderwerp uit de weg. Daarom werkt de redactie onafhankelijk van…

  • adverteerders: relevantie en impact staan hoog boven het aantal te bereiken lezers
  • partijpolitiek: onze journalisten behandelen alle democratische partijen op dezelfde manier
  • administratie, raad van bestuur of coöperanten: zij beïnvloeden niet waarover de journalisten schrijven

Wil dat zeggen dat journalisten volledig objectief zijn?

Niemand is volledig objectief of neutraal. Elk artikel is gebaseerd op keuzes, levensvisies en interpretaties. Dat betekent natuurlijk niet dat we geen objectiviteit nastreven. De journalisten waken er samen met de hoofdredacteur over.

Waarom werkt Apache met een betaalmuur?

Onderzoeksjournalistiek behoort tot de duurste vormen van journalistiek. Het is tijdsintensief en het vergt heel wat expertise en achtergrondkennis. Bovendien gebeurt het soms dat een onderzoek na weken graven tot niets leidt.

Het geld dat we hiervoor nodig hebben, halen we bewust niet uit advertenties of subsidies. We zijn dan ook volledig afhankelijk van onze lezers en coöperanten om te kunnen blijven onthullen.

Waar haalt Apache inkomsten vandaan?

De voornaamste inkomsten zijn afkomstig uit de verkoop van abonnementen. De tweede bron van werkingsmiddelen zijn de aandelen die onze coöperanten aankochten. Daarnaast ontvangen we ook beperkt financiële middelen via giften, fondsen, subsidies, …

Hoe kan ik kennismaken met Apache?

Ben je nieuwsgierig waarover we schrijven? Op de over-ons-pagina staan een aantal gratis artikels en ook in onze wekelijkse nieuwsbrief vind je telkens een gratis artikel.

Hoe kan ik Apache steunen?

Je kan Apache op verschillende manieren steunen.

Je steunt ons ook door onze artikels te delen met je netwerk, door over Apache te praten. Hoe meer mensen we samen bereiken, hoe meer impact we kunnen genereren.

Van waar komt de naam ‘Apache'?

Voor de naam ‘Apache’ haalden we onze inspiratie in het Parijs van de Belle Epoque, bij de Apaches van Maurice Ravel.

Kan ik een (anonieme) tip insturen?

Vragen, tips of opmerkingen kan je doormailen naar redactie@apache.be. Elk bericht wordt met de nodige discretie behandeld.

Geef je je informatie toch liever anoniem door, dan kan dat via de Apache SecureDrop. De tool geeft je de mogelijkheid om in alle veiligheid informatie, tips en bestanden met de redactie te delen.

Apache lezen

Abonnement

Hoe kan ik kennismaken met Apache?

Ben je nieuwsgierig waarover we schrijven? Op de over-ons-pagina staan een aantal gratis artikels en ook in onze wekelijkse nieuwsbrief vind je telkens een gratis artikel. 

Waarom moet ik me abonneren om Apache te kunnen lezen?

Enkel met een abonnement heb je toegang tot alle artikels. Artikels die enkel dankzij abonnementen geschreven kunnen worden. Want als advertentievrij medium zijn we voor inkomsten afhankelijk van onze lezers.

Jouw abonnement gebruiken we voor diepgravende journalistiek en de verdere uitbouw van onze redactie. Onderzoeksjournalistiek behoort immers tot de duurste vormen van journalistiek. Het is tijdsintensief en het vergt heel wat expertise en achtergrondkennis. Bovendien gebeurt het soms dat een onderzoek na weken graven tot niets leidt.

Ik wil graag abonnee worden. Welke abonnementen zijn er?

Fijn dat je interesse hebt in Apache! Op de pagina apache.be/abonnementen vind je een overzicht van alle abonnementen. Een online abonnement geeft je toegang tot de volledige website, met het magazine-abonnement krijg je Apache Magazine thuis opgestuurd. Je kan intekenen op een abonnement via apache.be/abonneren

Naast de standaard formules hebben we ook voordelige abonnementen voor studenten, organisaties en mensen met een beperkt inkomen.

Hoe word ik abonnee?

Je kan je registreren op de word-abonnee-pagina, waar je het abonnement kiest die het beste bij je past. Je vult de nodige gegevens in en gaat over tot betalen.

Na betaling kan je meteen beginnen lezen. De meeste abonnementen vernieuwen elke periode automatisch.

Hoe kan ik mijn abonnement wijzigen?

Op de word-abonnee-pagina kan je eenvoudig intekenen op een nieuw abonnement. Je huidige abonnement zal niet meer hernieuwen en gaat aan het einde van de looptijd over in het nieuwe abonnement.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Jammer dat je je abonnement wilt stopzetten. Ten laatste vijf werkdagen voor vernieuwing, mail je je vraag om het abonnement stop te zetten naar fin@apache.be. Of klik op de knop op jouw profielpagina onder 'Online abonnement' of 'Magazine-abonnement'.

Is een nieuwe periode reeds gestart, en wil je toch je abonnement stopzetten mét terugbetaling van het betaalde bedrag? Dan kan dat tot veertien dagen na de hernieuwing. We rekenen hiervoor 5 euro administratiekosten aan.

Kan ik een abonnement cadeau doen?

Ja, dat gaat zeker! Via apache.be/cadeau kan je een cadeau-abonnement aanvragen.

Hoe kan ik coöperant worden van Apache?

Aandelen kopen gaat eenvoudig. Informeer je voor je aankoop zeker op de pagina en de FAQ over de coöperatie.

Betaling

Hoe kan ik mijn abonnement betalen?

Betalingen verlopen via de online betaalprovider STG Mollie Payments. Zij zijn expert in het veilig verwerken van online betalingen. Je kan betalen met Bancontact, creditcard, KBC/CBC, Belfius, iDEAL of SOFORT.

Omwille van administratieve redenen laten we betalingen bij voorkeur via deze weg verlopen. Doe je liever een overschrijving, neem dan contact op met fin@apache.be.

Kan ik betalen met een doorlopende opdracht?

Ja, dat kan. We werken zelfs standaard met doorlopende betalingen op basis van een mandaat. Elke periode (jaar of maand) gaat het bedrag automatisch van je rekening.

Je zet je doorlopende opdracht eenvoudig stop door te mailen naar fin@apache.be.

Haalt Mollie automatisch geld van mijn rekening?

Ja. Bij een doorlopende opdracht haalt STG Mollie Payments elke periode het bedrag van het abonnement automatisch van je rekening. Je toegang tot Apache wordt daardoor niet onderbroken.

Je zet je doorlopende opdracht eenvoudig stop door te mailen naar fin@apache.be.

Kan ik betalen met een overschrijving?

Omwille van administratieve redenen laten we betalingen bij voorkeur online verlopen. Doe je liever een overschrijving, neem dan contact op met fin@apache.be.

Kan ik een factuur ontvangen?

Ja, je vraagt een factuur aan door te mailen naar factuur@apache.be. Vergeet hierbij niet je factuurgegevens te vermelden (inclusief btw-nummer).

Iets loopt fout bij de betaling van mijn abonnement. Wat moet ik doen?

Wanneer je problemen ondervindt op de website, kan je mailen naar fin@apache.be. Geef hierbij zo goed mogelijk mee waar exact het mis loopt. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Kan ik korting krijgen?

Onder bepaalde voorwaarden kan je korting krijgen. Zo hebben we abonnementen specifiek voor organisaties, studenten en mensen met een beperkt inkomen. Op apache.be/abonnementen vind je meer informatie.

Hebben jullie een aangepast abonnement voor studenten?

Ja, studenten kunnen een voordelig jaarabonnement aanschaffen.

Kan mijn bedrijf een abonnement nemen?

Dat kan zeker. Organisaties kunnen een groepsabonnement nemen, waarbij elke gebruiker een eigen login krijgt of iedereen automatisch toegang krijgt via het wifi-netwerk.

Hoe kan ik Apache steunen?

Je kan Apache op verschillende manieren steunen.

Je steunt ons ook door onze artikels te delen met je netwerk, door over Apache te praten. Hoe meer mensen we samen bereiken, hoe meer impact we kunnen genereren.

Account

Tot wanneer loopt mijn abonnement?

Je vindt de einddatum van je abonnement terug op je profielpagina. In de meeste gevallen vernieuwt je abonnement automatisch.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Via apache.be/wachtwoord kan je een nieuw wachtwoord opvragen. Vul je gebruikersnaam of mailadres in. Je ontvangt dan een mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Je kan je wachtwoord wijzigen op apache.be/wachtwoord.

Waarom moet ik me telkens opnieuw inloggen?

Om onze artikels te kunnen lezen, moet je je eerst inloggen. Je kan in je browser instellen dat je logingegevens bewaard worden. Doe dit enkel op eigen toestellen en niet op openbare toestellen.

Ik ontvang geen mails van jullie.

Apache verstuurt mails over jouw abonnement en mails met artikels. Soms belanden deze bij je spam. Vergeet dus zeker niet om ons aan te duiden als een betrouwbare afzender of ons toe te voegen aan je adresboek.

Om artikels per mail te ontvangen, moet je jezelf inschrijven op onze nieuwsbrieven. Dat kan via apache.be/nieuwsbrief.

apache.be

Hoe kan ik inloggen?

Je kan inloggen door rechtsboven naast de blauwe knop op het figuurtje te klikken. Vul het mailadres in waarmee je je registreerde, een nieuw wachtwoord kan je indien nodig aanvragen op apache.be/wachtwoord.

Ondervind je problemen met inloggen? Neem dan een kijkje op apache.be/inlogproblemen, misschien vind je hier een oplossing.

Ik krijg steeds de melding ‘Onbekende gebruikersnaam of wachtwoord.’

Jammer dat je inlogproblemen ondervindt. Je neemt hiervoor best contact op met fin@apache.be.

Een van de meest voorkomdende problemen is dat je browser je logingegevens automatisch invult (je ziet allemaal puntjes bij het wachtwoord, zoals in de screenshot), maar deze ondertussen gewijzigd zijn. Doe dan ook de puntjes weg en vul je nieuwe wachtwoord in. Surf je in Chrome, dan lees je op deze pagina hoe je dit in de toekomst kunt vermijden.

inlogproblemen

Kan ik reacties plaatsen onder artikels?

Enkel ingelogde abonnees met een actief abonnement kunnen reacties plaatsen. Elke reactie moet eerst goedgekeurd worden door ons.

We schreven enkele spelregels uit om deel te nemen aan het debat.

Kan ik een nieuwsbrief ontvangen?

Zeker. Je schrijft je hierop in op apache.be/nieuwsbrief. Iedereen kan zich inschrijven op onze nieuwsbrieven, ongeacht of je een abonnement hebt of niet. We sturen wekelijks verschillende nieuwsbrieven uit, zo kies je zelf hoe en van wat je op de hoogte blijft.

Daarnaast kan je ook artikels ontvangen via WhatsApp.

Ik ontvang mails voor niet-abonnees.

Het zou kunnen dat je met meerdere mailadressen geregistreerd bent waardoor je tegenstrijdige en/of dubbele mails krijgt. Meld het ons door te mailen naar fin@apache.be.

Heeft Apache een app?

Neen, Apache heeft geen app. Dat past helaas niet binnen ons budget. We investeerden wel in een mobiel vriendelijke website waarnaar je eenvoudig een snelkoppeling kan toevoegen aan het startscherm van je smartphone.

Hoe? We lichten hieronder de twee meest gebruikte browsers toe. De stappen verschillen namelijk tussen besturingssysteem en browser. Gebruik jij een andere browser? Dan vind je online stap-voor-stap instructies over hoe je dit het beste doet.

Safari (iOS)

  • Surf naar apache.be
  • Tik onderaan op het vierkant met het pijltje naar boven
  • Tik op ‘Zet op beginscherm’
  • Tik eventueel op de naam om hem te wijzigen
  • Tik op ‘Voeg toe’

Chrome (Android)

Wanneer je naar de website gaat in Chrome op Android, krijg je een pop-up "Apache installeren" waarmee je de site aan je startscherm toevoegt. Maar het gaat ook als volgt: 

  • Surf naar apache.be
  • Tik rechtsboven op de drie stipjes
  • Tik op ‘Toevoegen aan startscherm’
  • Wijzig eventueel de naam
  • Tik op ‘Toevoegen’ en nogmaals op ‘Toevoegen’

Heeft Apache een RSS-feed?

Ja, we hebben meerdere RSS-feeds. Ontdek het overzicht.

Kan ik Apache volgen op social media?

Ja, we delen geregeld artikels op Facebook, InstagramX en Mastodon. Je vindt ons ook terug of LinkedIn, Vimeo, WhatsApp en SoundCloud.

Welke gegevens houdt Apache bij van mij?

Welke cookies we voor wie en voor wat bijhouden, vind je terug in ons cookiebeleid.

Kan ik artikels delen?

Dat kan zeker, graag zelfs. Je kan de link van artikels gewoon delen op sociale media of via mail. Hoe meer je onze artikels deelt, hoe meer impact ze hebben.

Abonnees kunnen onderaan artikels een persoonlijke cadeaulink aanmaken waarmee ze hun omgeving gratis toegang geven tot het artikel.

cadeaulink

Apache Magazine

Waarom brengt Apache een magazine uit?

Papier past perfect bij onze ambachtelijke journalistiek. Het is een drager die onze onderzoeken beter tot zijn recht laat komen. Papier gunt jou als lezer namelijk alle tijd om op te gaan in onderzoeksjournalistiek, essays en interviews. Zonder haast. Zonder afleiding. In alle rust en alle comfort.

Papier is tijdloos. Je kan het bewaren, meenemen en opnieuw raadplegen. Net als onze journalistiek.

Waarom zou ik een abonnement nemen op Apache Magazine?

Voor de inhoud, uiteraard. Maar als abonnee onderlijn je ook de noodzaak van Apache in het Vlaamse medialandschap en zet je je schouders onder een onafhankelijke en professionele onderzoeksredactie.

Jouw abonnement gebruiken we voor diepgravende journalistiek en de verdere uitbouw van onze redactie. Journalistiek is immers niet gratis.

Met een abonnement op het magazine maak je ruimte vrij voor degelijke onderzoeksjournalistiek over de prangende dossiers van vandaag.

Hoe past een magazine in het zakelijke plaatje van Apache?

Het magazine is een manier om onze onderzoeksjournalistiek nog beter tot bij jou te brengen. Het vormt een extra aanbod voor onze trouwe én nieuwe lezers.

De kern blijft het online abonnement, maar met het magazine voegen we daar een extra inkomstenbron aan toe. We werkten het magazine uit omdat extra aanbod leidt tot hogere inkomsten. Die inkomsten zijn broodnodig om van Apache een duurzaam project te maken.

Met de lancering van het magazine, een verbetering van de website en een breder aanbod willen we Apache break-even laten werken.

Kan ik het magazine nabestellen?

Wil je eerder verschenen nummers van Apache Magazine thuisgestuurd krijgen, dan kan je ze bestellen in onze webshop.

Kan ik het magazine in de krantenwinkel kopen?

Je kan Apache Magazine kopen in een selectie krantenwinkels en boekhandels. Een overzicht van verkooppunten vind je op apache.be/magazine.

Kan ik het magazine in het buitenland ontvangen?

Apache Magazine wordt ook verstuurd binnen Europa. Daarvoor moeten we helaas wel extra verzendkosten aanrekenen.

Wat met de ecologische voetafdruk van het magazine?

Het magazine wordt gedrukt op FSC-gelabeld gerecycleerd papier door het Gentse Graphius, dat sterk inzet op duurzaamheid.

Bij de keuze van de drukker hielden we onder andere rekening met hun inspanningen inzake CO2-uitstoot en de afstand om transport tot een minimum te beperken. De verdeling van de magazines gebeurt door Bpost.

Hoe vaak verschijnt Apache Magazine?

Het magazine van Apache verschijnt vier keer per jaar, in de maanden maart, juni, september en december.

Het eerste nummer verscheen in december 2020.

De coöperatie

Algemeen

Wat is een coöperatie?

Een coöperatie is een vennootschapsvorm waarbij een groep samen een onderneming opstart. In een coöperatie staat het gemeenschappelijk doel voorop. De initiatiefnemers, ook wel coöperanten genoemd, werken samen en leggen de nadruk op een aantal waarden die niet zo vaak in het bedrijfsleven opduiken: zelfredzaamheid, democratie en solidariteit

Waarom kiest Apache voor deze vennootschapsvorm?

De oprichters van Apache kozen voor de coöperatie omdat ze journalistiek niet zien als een commercieel product, maar een publiek goed. Door lezers en sympathisanten in de onderneming te betrekken werken we samen een nieuwsmedium uit waar elkeen een behoefte aan voelt. Meerwaardes of winst maken staat niet op de eerste plaats, maar wel degelijke journalistiek beschikbaar stellen.

Hoe kan ik coöperant worden?

Via onze website kan je eenvoudig aandelen kopen.

De Werktitel erkende CV

Wat is De Werktitel erkende CV?

De Werktitel erkende CV is een erkende coöperatieve vennootschap en geeft Apache uit. Een erkende coöperatie respecteert de principes opgesteld door de internationale organisatie voor coöperaties: ICA. Die principes verduidelijken het verschil tussen een coöperatie en een gewone onderneming. Het gaat onder meer om democratische controle, een economische participatie, onafhankelijkheid, samenwerking en aandacht voor de gemeenschap.

Hoe werkt De Werktitel erkende CV?

De Werktitel erkende CV is een coöperatie. Als je aandelen koopt, word je coöperant van de CV en heb je een stem in de onderneming. We moedigen de participatie van onze coöperanten aan. Elk jaar organiseren we een Algemene Vergadering en tussentijds zijn er ook andere contactmomenten.

De redactie werkt onafhankelijk van de coöperatie en kan niet beïnvloed worden.

Wie controleert De Werktitel erkende CV?

Ieder jaar organiseert de Raad van Bestuur een Algemene Vergadering.

De jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar worden hier voorgelegd aan en gestemd door de coöperanten.

Hoe wordt het bestuursorgaansamengesteld?

Het bestuursorgaan telt statutair minstens zeven en maximum veertien bestuursleden. De helft plus één bestuurder wordt door de A-aandeelhouders voorgesteld.

De A-aandeelhouders zijn enkele mede-oprichters en een aantal onderzoeksjournalisten. Hun aandeel in de coöperatie is sinds de oprichting verwaterd, maar door hen een bepalende rol te laten spelen in de samenstelling van het bestuur kunnen ze nog waken over het project dat ze hebben opgericht.

De andere bestuursleden worden voorgesteld door de B-aandeelhouders.

Waar vind ik de statuten?

Je kan de meest actuele statuten van De Werktitel erkende CV online inkijken en downloaden.

De oprichtingsakte en aanpassingen aan de statuten vind je in het Staatsblad.

Bepalen coöperanten de redactionele invulling van Apache?

Neen. Coöperanten bepalen niet waarover geschreven wordt. De redactie werkt volledig onafhankelijk. Deze onafhankelijkheid is beschermd door het Redactiestatuut (opgenomen in de statuten).

Wie zijn de coöperanten?

De A-aandeelhouders zijn de mede-oprichters en enkele onderzoeksjournalisten.

De B-aandeelhouders zijn alle andere aandeelhouders van De Werktitel erkende CV. Koop je een aandeel in de coöperatie, dan ben je B-aandeelhouder. De groep B-aandeelhouders is divers. Het gaat voornamelijk om lezers die enkele aandelen hebben gekocht, maar er zijn ook een aantal sympathisanten en organisaties die meer aandelen hebben gekocht.

Coöperant worden

Hoe koop ik aandelen?

Via onze website kan je eenvoudig aandelen kopen. Een aandeel kost 50 euro.

Hoe koop ik extra aandelen?

Je kan steeds aandelen bijkopen. Hiervoor heb je enkel het mailadres waarmee je geregistreerd bent en je aandeelhoudersnummer nodig. Je kan deze gegevens opvragen via CV@apache.be. Al je transacties worden automatisch geregistreerd in het aandelenregister.

Kan ik meerdere aandelen kopen?

Ja, je kan meerdere aandelen kopen.

Kan ik aandelen kopen als rechtspersoon?

Ja, je kan intekenen als rechtspersoon of als natuurlijk persoon. Je kan hiervoor een aankoopbewijs ontvangen, maar geen factuur. Kapitaal investeren is namelijk niet hetzelfde als een product of dienst aankopen.

Prijskaartje

Hoeveel kost een aandeel?

Een aandeel kost 50 euro.

Zijn er andere kosten verbonden aan de aankoop van aandelen?

Neen. Er zijn noch beheerskosten, noch in- of uitstapkosten.

Wat is de waarde van een aandeel?

De aankoopwaarde van een aandeel is 50 euro. Hierbij wordt naar de intrinsieke waarde gekeken die de koper en verkoper eraan willen geven.

De boekhoudwaarde van een aandeel wordt bepaald door de situatie van de boekhouding. Indien je uit de coöperatie stapt, is dat aan de boekhoudwaarde. Daardoor kan je een meeropbrengst realiseren, maar evengoed een verlies. Momenteel bedraagt de boekhoudwaarde van een aandeel minder dan 10 euro. De boekhoudwaarde kan je tijdens de Algemene Vergadering opvragen.

Coöperant zijn

Ik heb mijn aandelen betaald. Wat nu?

Zodra we jouw betaling ontvangen, ontvang je per mail een registratiebewijs.

We houden je van dichtbij op de hoogte over het project en nodigen je elk jaar uit op de Algemene Vergadering. Tijdens de Algemene Vergadering controleer je mee de werking van de erkende coöperatieve vennootschap en bepaal je mee het beleid van Apache.

Sinds 2016 zetelt er overigens een ‘kleine aandeelhouder’ in de Raad van Bestuur. Hij of zij behartigt er de belangen van alle aandeelhouders en leden van Apache.

Wat zijn mijn verplichtingen als coöperant?

Er zijn geen verplichtingen verbonden aan je aandeelhouderschap. Je bent natuurlijk wel een van de gezichten van onze coöperatie en kan zo helpen Apache kenbaar te maken onder vrienden en familie.

Heb ik meer inspraak in de werking van De Werktitel erkende CV en Apache als ik meer aandelen koop?

Neen, meer aandelen geven je niet meer inspraak. Op de Algemene Vergadering geldt het principe van één stem per persoon. Dat vinden we namelijk het meest democratische systeem voor een coöperatie.

Zijn er financiële risico’s verbonden aan het aandeelhouderschap?

Ja. Een aandeel kopen in een erkende coöperatieve vennootschap is géén spaarformule, maar kent risico’s en opportuniteiten.

Wanneer je je aandelen opzegt, ontvang je het bedrag dat overeenstemt met de boekhoudwaarde. Deze wordt bepaald door de situatie in de boekhouding en is momenteel minder dan 10 euro. Je kan echter enkel je eigen inleg verliezen, je wordt nooit aansprakelijk gesteld.

Bij succes geniet je van een dividend tot 6% (rente op het nominaal ingelegd bedrag). En uiteraard besteden wij de beschikbare middelen op een adequate en oordeelkundige manier.

Zijn er andere risico’s verbonden aan het aandeelhouderschap?

Neen. Het enige mogelijke risico dat je loopt, is financieel en dat beperkt zich tot jouw eigen inbreng. Je hoeft je geen zorgen te maken inzake aansprakelijkheid.

Geniet ik een dividend of rente?

Een aandeel kan rente opbrengen. De rente wordt echter enkel uitbetaald als daar financiële ruimte voor is en de Algemene Vergadering beslist om rente uit te keren. De jaarlijkse rente is wettelijk geplafonneerd op 6% op de inbreng.

De Werktitel erkende CV streeft niet naar winstmaximalisatie, maar wil een duurzame onderneming op poten zetten. De winst vloeit voor minstens de helft terug naar de redactie. Met de andere helft kan een dividend uitgekeerd worden.

Waar vind ik mijn aandeelhoudersnummer?

Je vindt je aandeelhoudersnummer terug op je aandeelhouderscertificaat.

Waar vind ik mijn aandeelhouderscertificaat?

Je ontvangt een mail met het certificaat na aankoop van je aandelen. Je kan je certificaat ook opnieuw opvragen, gebruik hiervoor het mailadres waarop je aandelen geregistreerd staan.

In dit certificaat staan het aantal aandelen dat je bezit en jouw persoonlijke gegevens.

Kan ik mijn aandeel opzeggen?

Vanaf het derde jaar na de aankoop van je aandeel kan je uittreden. Je neemt hiervoor in de eerste jaarhelft contact op met CV@apache.be.

Je ontvangt het bedrag dat overeenstemt met je proportionele aandeel in De Werktitel erkende CV op dat moment. Dit is de boekhoudwaarde. Daardoor kan je een meeropbrengst realiseren, maar evengoed een verlies. Momenteel bedraagt de boekhoudwaarde van een aandeel minder dan 10 euro. De berekening wordt tijdens de Algemene Vergadering bepaald.