De koe van de pastoor eet iedere dag mals gras

Tom Cochez
georgia-holy-trinity-church-1531920_960_720
(Foto: Candoyi - Pixabay)

Feit is dat Bart De Wever knipt als een zakmes wanneer mediabaas Christian van Thillo in zijn nieuwe Antwerpse toren kantoren verlangt in plaats van appartementen.

Een snel collegebesluitje, een postzegelRUPje op maat, een collegiaal briefje naar Joke Schauvliege, ... De burgemeester buigt en de Van Thillo Tower staat pal.

georgia-holy-trinity-church-1531920_960_720
(Foto: Candoyi - Pixabay)

News City

Het goede nieuws is dat bezoekers van Antwerpen er binnenkort een attractie bij krijgen. Aan de ene kant van het Centraal station heb je de Zoo, aan de andere kant komt straks News City.

Daar kan u iets gebruiken in de taverne, iets meenemen uit de take-away, gewoon kijken naar de reusachtige digital billboards met Dany Verstraeten, of snel even binnenwippen in de meeting- en loungeruimte van het Medialaan-podium.

Bij dat laatste durven wij ons nauwelijks iets voor te stellen, maar dat het gaat stuiven in de vooralsnog wat kil aandoende Kievitbuurt, daaraan valt niet te twijfelen.

Ook bij wat News City precies is, durven we ons nauwelijks iets voor te stellen. We weten enkel dat journalisten van Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo, Dag Allemaal, VTM Nieuws, ... samen zullen worden gebracht.

En als we het allemaal goed gelezen hebben, wordt er zelfs speciaal een echelon gecreëerd om de onafhankelijkheid van de onderliggende echelons te waarborgen.

F16

Zo komen we als vanzelf terecht bij het verdonkermaand rapport over de mogelijke levensduurverlenging van onze F-16's. Wie daar precies in de cockpit zit, blijft een goed bewaard geheim.

Een minister, een generaal, een doodgewone piot? Van ons zult u het niet horen. Helaas ook niet van de regering Michel. Of het worden vijgen na Pasen.

De enige zekerheid die we in dit vermaledijde land overhouden, is dat het allemaal de schuld van de sossen is.

Daarover is Bart De Wever alleszins een stuk transparanter dan over hoeveel hij en zijn Antwerpse collegegenoten precies verdienen voor het bestuurlijk werk dat wordt verzet in en buiten het college.

De enige zekerheid die we in dit vermaledijde land overhouden, is dat het allemaal de schuld van de sossen is. Alvast daarover is Bart De Wever een stuk transparanter dan over hoeveel hij en zijn Antwerpse collegegenoten verdienen

Een jaar geleden - toen mandatenschandalen nog in waren - beloofde de Antwerpse N-VA "maximale transparantie over de mandaten en vergoedingen van burgemeester en schepenen”.

Deze week werd dat vertaald als: "de gegevens met betrekking tot de vergoedingen die mandatarissen ontvangen, mogen niet openbaar gemaakt worden omwille van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer."

Maar voor u zegt dat we alweer op de kap van de hardwerkende Antwerpse Vlaming zitten: elders is het niet per se zoveel beter.

Samen met StampMedia en Transparencia.be ging Apache op zoek naar mandaten en vergoedingen in alle centrumsteden. Een zeldzame uitzondering niet te na gesproken, blijkt het grondwater er transparanter dan de mandaten en vergoedingen van de mandatarissen.

Wetenschap

Transparanter  - toch na enig aandringen - is het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO). Al staat transparant niet noodzakelijk garant voor okselfris. Een beetje rekenwerk onthulde dat nogal wat panels die binnen het FWO beslissen over onderzoeksbeurzen nogal vlot de weg vinden naar de eigen onderzoeksgroepen.

Tussendoor konden we vernemen dat media niet voldoende kritisch zijn voor N-VA. Maar ook dat de fel besproken kosten voor urgente zorg aan sans-papiers nauwelijks hoger liggen dan het gezamenlijk loon van een handvol notarissen, drie CEO's en de prijs van twee bearcats.

Tegelijk wordt er dan weer bespaard op het voedselagentschap. Sinds het aantreden van Michel I stopt de overheid 18 procent minder geld in voedselveiligheid.

Niemand die dan ook nog achterover sloeg toen mediaminister Sven Gatz deze week zijn plan ontvouwde om u in de nabije toekomst foie gras gewijs reclame door de strot te rammen.

Waar hij precies ligt blijft onduidelijk, maar niettemin blijven we geloven in een grens aan wat politici op een dienblad richting Christian Van Thillo kunnen dragen.

Een mens zou voor minder overwegen om coöperant te worden van Apache.

Niettemin willen we u van harte een opmonterend weekeinde toewensen.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 25-11-2018

Waar vrouwen tussenkomen, is het genoegzaam bedorven

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met vrouwenhandel in de provincie, Joke Schauvliege en de Bourgondische coalitie
Wikifrits
Tom Cochez / 17-11-2018

Geen parel dient bij nacht gekocht, geen vrijster bij de kaars gezocht

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met transparante liberalen, Jan Penris en Francken Theo
model-1912538_1280
Tom Cochez / 11-11-2018

Groene krieken worden rood, kleine kinders worden groot

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Jan Jambon, het cordon en de gouverneursgrap
boy-633014_1280