Aan de klauw kent men de leeuw

Tom Cochez
1024px-Sleeping_lion
(Foto: SonNy cZ - Wikimedia Commons)

Enkele weken terug werd Vlaanderen ervan op de hoogte gesteld dat de oude Romeinen de snel-Belgwet maar niets zouden hebben gevonden.

Met de dag durven we minder uitsluiten, maar toch zou het een klein wonder heten, mochten de oude Romeinen ook de Vlaamse leeuwenvariant voor ogen hebben gehad wanneer ze elkaar op straat 'ex ungue leonem' toe mompelden.

Pakweg na het lezen van alweer een bijdrage over opgeknipte facturen, een scheve schaats links of rechts, of een gelekt Whatsapp berichtje.

Anders hadden ze wellicht gewoon 'ex ungue leonem Flandriae' gezegd. Of iets dergelijks. Aan de klauw herkent men de Vlaamse Leeuw.

1024px-Sleeping_lion
(Foto: SonNy cZ - Wikimedia Commons)

Cambridge Analytica

Met de Ronde Van Vlaanderen voor de deur krijgen sommigen nu wellicht het beeld van een schuimbekkende Johan Museeuw voor ogen. Wij denken eerder aan het tweespan Bart De Wever - Marc Descheemaecker.

Niet omdat we dat graag doen. Laat dat duidelijk zijn. Wel omdat Bart De Wever - in volle haantjesstrijd met zijn socialistische opponent -, niet van zijn eerste medialeugen is gebarsten.

En ook wel omdat Descheemaecker ongeveer even uitbundig suggereert als mandaten aan elkaar rijgt.

Neem ons op ons woord: in Vlaanderen hebben we Cambridge Analytica niet nodig om een politieke smeercampagne op poten te zetten. Wat we zelf doen, doen we beter

Neem ons op ons woord: in Vlaanderen hebben we Cambridge Analytica niet nodig om een politieke smeercampagne op poten te zetten. Wat we zelf doen, doen we beter.

Kazachgate

Maar genoeg over Tom Meeuws, Bart De Wever en Liesbeth Homans.

Er was deze week ook goed nieuws. Zo blijkt er, gelukkig maar, helemaal niets aan de hand met de afkoopwet. De diamantlobby heeft de wet niet geschreven en miljardair Patokh Chodiev blijkt al met al een toffe peer. Sommige volksvertegenwoordigers mogen gewoon Patokh zeggen.

Al even heugelijk nieuws konden we deze week brengen over de fameuze 'criminaliteitsstudie' over Borgerhout. Daarin zijn de kritische passages over het slecht functioneren van politie en gerecht netjes gecensureerd.

Ook dat probleem is dus van de baan.

Aandelen

Wat dan weer de vraag oproept welke mouw er straks zal worden gepast aan de 'gegronde redenen' die een vastgoedondernemer aanhaalt om projectontwikkelaar Land Invest Group stante pede te dumpen als aandeelhouder.

De diamantlobby heeft de afkoopwet niet geschreven en miljardair Patokh Chodiev blijkt al met al een toffe peer. Sommige volksvertegenwoordigers mogen gewoon Patokh zeggen

De Antwerpse handelsrechtbank buigt zich momenteel over de schimmige kwesties die zich voordeden onder de leiding van de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever.

U weet wel, die van 't Fornuis.

Wie weet zijn er wel opgeknipte facturen in het spel. Of - we citeren ook maar Descheemaecker - veel meer.

Volksvermaak

Toch snel nog even meegeven dat Bart Tommelein zonneparken voor bedrijven versneld wil subsidiëren en dat zijn partijgenoot Vincent Van Quickeborne pleit voor actieve transparantie. In steden en gemeenten welteverstaan.

Hij doet dat iets minder in de commissie Kazachgate, maar een mens moet natuurlijk ergens beginnen.

En dan zouden we die dekselse peilingen waarmee de goede week werd afgetrapt nog bijna vergeten.

Helaas zullen we de komende maanden om de haverklap getrakteerd worden op dergelijke opstoten van volksvermaak. Vakkundig becommentarieerd door de narren van dienst.

Een mens zou voor minder verlangen naar nog een extra portie echt Antwaarps drama.

En ja, iets zegt ons dat die nu al ergens in de maak is.

Tot genoegen!

LEES OOK
Tom Cochez / 10-12-2017

Als een ezel honger heeft, eet hij wat zijn meester geeft

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week over arme sloeber Marc Van Peel, Fornuisgate en Trump
ezel
Jan Walraven / 05-11-2017

Deze week was niet alleen het vertrouwen zoek

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met onder andere de fabeltjeskrant, Puigdemont en Rode Duivels.
BELGIUM-SPAIN-CATALONIA-POLITICS
Tom Cochez / 17-09-2017

Een schurftig paard vreest de roskam

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Francken Theo, Bart De Wever, Maggie De Block en Robespierre in Grobbendonk.
horse_rolling_paddock_left_out_funny_dirty_dirt_mold-1387704.jpg!d