Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht

Tom Cochez
6985218127_f30ce881c4_k
(Foto Caitlin Regan)

Zo ziet u maar: als Francken Theo iets goed doet, dan zeggen we het ook.

Eveneens belangrijk deze week: de Regering De Wever bokst haar laatste zomerakkoord in elkaar. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht durven we het al eens te veronachtzamen, maar volgend jaar omstreeks deze tijd, hebben we er niet één maar wel twee verkiezingsavonden opzitten.

6985218127_f30ce881c4_k
(Foto: Caitlin Regan)

Dat wil zeggen: als de regering De Wever I het zo lang volhoudt. De dash is er al een tijdje uit en een gezamenlijk bezoekje aan Tomorrowland na een kumbaya-momentje, zoals vorig jaar, zit er niet meteen meer aan te komen.

Gelukkig maar, denken wij dan. De Regering Martens VI zag u in 1987, kort voor haar val, ook niet op Torhout-Werchter paraderen.

Dat noch Jean Gol, noch Leo Tindemans zot waren van Iggy Pop speelde ongetwijfeld een rol. Maar dat dertig jaar terug nog niet alles communicatie was evenzeer. Vandaag is alles wel communicatie. Zelfs, -en misschien wel vooral- datgene wat geen communicatie is.

Kat

Voor u daar te hard over gaat nadenken, hebben we het even over datgene waar deze week wel over werd gecommuniceerd. Neem nu het plan om langdurig gedetineerden die een sociale woning huren hun woning af te pakken.

Francken Theo heeft een mooie nieuwe bril gekocht. Zo ziet u maar: als Francken Theo iets goed doet, dan zeggen we het ook

Dat klinkt goed, behalve bij de mensen die er iets van afweten. Het is niet eens duidelijk hoeveel langdurig gedetineerden een sociale woning huren. Tien? Twintig? Of geen? Niemand die het weet. Laat staan de indieners van het voorstel.

Naar een beetje studie-ijver is het dezer dagen dan ook ver zoeken. Je moet er helemaal voor naar Antwerpen. Al blijkt het daar toch vooral om studie-ijver van het misleidende type te gaan: het college serveert er om de haverklap wetenschappelijke rapporten die de wetenschappelijke toets niet kunnen doorstaan.

De professor die dat allemaal netjes op een rijtje zette, staat straks op een kieslijst van sp.a? Jawel, maar als een kat muizen vangt, wat doet de kleur er dan toe?

Over de niet-communicatie wordt echter niet gecommuniceerd.

't Is maar dat u het weet.

Fake News

Intussen blijkt er ook haar te staan op de 'gratis' energieconsulente die Test-Aankoop, samen met de 'onafhankelijke energiemakelaar' Enbro, in het leven heeft geroepen. Is Test-Aankoop nog een onafhankelijke waakhond die de consument beschermt? Of is het een ordinaire producent die zijn eigen product probeert te slijten?

Het antwoord op die vraag is alvast makkelijker vindbaar dan het verdwenen Libisch kapitaal dat in 2011 in ons land bevroren werd. 'Fake News" grijnsde Didier Reynders toen er zo'n tien miljard euro van de clan Khadafi ribbedebie bleek. Helaas voor Reynders denken de Verenigde Naties er intussen anders over, en komen ze de verdwenen miljarden in ons land terug zoeken.

U leest daar minder over dan over de bril van Francken Theo? Dat kan. De middenklasse wordt in ons land  dan ook uitzonderlijk goed gesoigneerd. Net zoals de grote mediabedrijven. Als het ene al niet met het andere heeft te maken.

Gelukkig worden we straks wereldkampioen voetbal. Tous ensemble. Op de minister van sport na. Want Philippe Muyters? Die droomt in Argentinië honderduit van een Vlaamse nationale voetbalploeg.

Tot genoegen!

LEES OOK
Karl van den Broeck / 04-11-2018

Eén ei is geen ei. Twee ei is een half ei. Drie ei is een paasei

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met Amerikaanse aanvalsvliegtuigen, salonfähige extremisten en heel veel varkens.
9394868309_70bdb8ef19_o
Bram Souffreau / 26-08-2018

De wolf tot herder maken

Op zondag serveert Apache een eigen kijk. Deze week: Theo Francken en de 'transmigranten', de bioambities van Colruyt en de politieke mandaten.
Een wolf (Foto: (cc) Thomas Gerhard)
Tom Cochez / 04-08-2018

Men moet hooien wanneer de zon schijnt

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met #metoo aan de UGent, Francken Theo en andere klotedossiers.
nature_sky_landscape_campaign_wheat-1376848.jpg!d