DOSSIER - 2 ARTIKELS

Tijd voor een nieuw humanisme

thesplit
Het schema voor 'The Split' is een artistieke metafoor voor een dialoog tussen twee reflexieve geesten Het werk maakte in 2014 deel uit van de tentoonstelling 'The Consolatory Practice of Leaving (c) The Arts Insititute, Borgerhout-Antwerpen

Het idee dat we de problemen niet kunnen aanpakken met de systemen die ze (mee) veroorzaakt hebben klinkt logisch. Minder populair is het argument dat inspiratie en motivatie voor ‘nieuwe’ systemen moet gevonden worden in een dieper nadenken over wie zijn als individu en groep en over hoe we over deze problemen met elkaar kunnen overleggen.

Toch is precies dat argument het uitgangspunt van een nieuwe reeks essays die Gaston Meskens voor Apache schrijft.

De reeks ‘Tijd voor een nieuw humanisme’ is kritisch-filosofisch van inslag maar houdt de aandacht bij de praktijk. En we uitnodigen je uit om te reageren en mee na te denken.

 

Uitgelichte afbeelding: 'The Split' - Het schema voor 'The Split' is een artistieke metafoor voor een dialoog tussen twee reflexieve geesten. Het werk maakte in 2014 deel uit van de tentoonstelling 'The Consolatory Practice of Leaving' © The Arts Insititute, Borgerhout-Antwerpen.