DOSSIER - 5 ARTIKELS

Voorbij de tweede golf *

pexels-gustavo-fring-4149042
Foto: Gustavo Fring (Pexels)

Het besef dat ons na een loodzwaar voorjaar een gelijkaardig najaar wacht, slaat ook een flinke deuk in ons moreel. De donkere wintermaanden dreigen zwaar te wegen en op de achtergrond weerklinkt één vraag: geraken we hier ooit nog vanaf?

Het goede nieuws is dat de wetenschap de voorbije maanden niet is blijven stilstaan. Medicatie, vaccins, een gerichte teststrategie, opsporingsonderzoek, brononderzoek, gerichte communicatie, … We hebben lessen getrokken uit de eerste golf en het arsenaal aan wapens waarmee we de epidemie te lijf gaan groeit aan.

In dit onderzoeksdossier probeert Apache stil te staan bij recente inzichten en evoluties die de hoop voeden dat de tweede golf niet de aanzet moet zijn naar een onvermijdelijke derde golf, maar eerder een laatste grote opstoot van het virus. Een virus dat we in de loop van het komende jaar voldoende getemd krijgen om het niet langer allesoverheersend te laten zijn.

Lees gratis

Je kan deze reeks uitzonderlijk gratis lezen. Niet alle artikels van Apache over het coronavirus zijn gratis te lezen. We vinden het wel belangrijk dat iedereen correct geïnformeerd wordt over het virus. Je herkent de gratis artikels aan het *-teken na de titel.

Wil jij ook de andere artikels kunnen lezen en onze kritische en diepgravende journalistiek mee mogelijk maken? Word dan lid van Apache. Ben je al lid? Deel dit artikel gerust met je vrienden en familie, zodat ook zij breed geïnformeerd worden.

 

Artikels in dit dossier:

 

Uitgelichte afbeelding: Gustavo Fring (Pexels)