
In de zomer van 2008 nam Vrieleman de plaats in van Jos Bouveroux in het college van hoofdredacteurs van de eengemaakte VRT-nieuwsdienst, dat toen nog uit vijf personen bestond. Een jaar later werd de top van de eengemaakte nieuwsdienst hervormd en gereduceerd tot drie hoofdredacteurs. Siegfried Bracke keerde terug naar de rangen en Pieter Knapen kreeg een andere functie. Vrieleman volgde Knapen op als algemeen hoofdredacteur en baas van de nieuwsdienst: als voorzitter van het college kreeg ze het laatste woord. Ze werd verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke middelen en het onlinenieuwsaanbod. De twee andere hoofdredacteurs waren Kris Hoflack, bevoegd voor de duidingsprogramma's, en Wim Willems, die verantwoordelijk werd voor de nieuwsuitzendingen.
In augustus 2011 besloot Vrieleman plots de openbare omroep te verlaten om aan de slag te gaan als programmadirecteur van VT4 en Vijftv. Ze stapte over naar De Vijver, de holding die gecontroleerd wordt door Corelio, het duo Wouter Vandenhaute en Erik Watté en Sanoma Magazines. De groep controleert sinds 2011 niet alleen SBS Belgium, met de televisiezenders VT4 en Vijftv, maar ook het weekblad Humo en de productiehuizen Woestijnvis en De Mensen. Als algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst van de VRT werd Vrieleman in november 2011 opgevolgd door Luc Rademakers.
'Het was een moeilijke beslissing', vertelde Vrieleman over haar overstap. 'Maar ik krijg de unieke kans om de inhoudelijke invulling van een zender mee te bepalen, en die kans kan ik niet laten liggen. Ik ben altijd een programmamaker in hart en nieren geweest en deze job sluit daar perfect bij aan.' Naast Vrieleman heeft ook een reeks andere VRT-hoofdredacteurs inmiddels het huis van vertrouwen verlaten: Bouveroux ging met pensioen, Bracke werd N-VA-politicus, Knapen stapte over naar de KULeuven en Hoflack nam ontslag na de komst van Rademakers
Quote: 'Waarom haalt ons journaal goede cijfers? Omdat Blokken ervoor zit en Man bijt hond erachter.' (bron: De Morgen, 3 december 2010)
Quote: 'Ik vind het belangrijk dat structurele problemen snel tot bij mij komen. Ik wil voeling houden met wat er leeft op de redactie en sta dicht bij het productieproces. Zo loop ik regelmatig rond om met de medewerkers te praten en hen te zeggen dat ze steeds naar mij mogen komen als er iets is. Zo hoop ik problemen op te vangen voor ze escaleren.' (bron: Trends, 28 april 2011)