Het probleem 'Luc Van den Bossche'

Dries De Smet
apache
Walter Pauli analyseert waarom Luc Van den Bossche uit de politiek verdween (Foto Eric Herchaft - Reporters)
Walter Pauli analyseert waarom Luc Van den Bossche uit de politiek verdween (Foto Eric Herchaft - Reporters)

Die wissel ging als volgt in zijn werk. Op een besloten vergadering van de Teletubbies werd beslist dat Freya bij de club moest komen. Hoe dat geregeld moest worden - Luc Van den Bossche was immers nog zetelend minister en stond dus in polepositie als lijsttrekker - werd overgelaten aan de rouwdouwer van de club. Vande Lanotte, los dat op.

Die oplossing werd dus BIAC, de luchthavenuitbater waarvan de PS'er Jean-Claude Marcourt voorzitter was. "Moraal van het verhaal", besluit Pauli, "een delicaat personeelsprobleem van één politieke partij is versast naar en betaald door een (semi-)overheidsbedrijf, en dus in zekere zin deels ook door de belastingbetaler."

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)