Volksverlakkerij

Redactie Apache
Tom Lievens
Tom Lievens.
Tom Lievens
Tom Lievens.

Men neme vier jonge knapen met een stel gezonde hersenen, men geve hen een computer en een telefoon, een paar handlangers indien nodig. Dat zijn de simpele, maar zeer effectieve ingrediënten om onze wetgevers in hun onderbroek te zetten.

Hier in Spanje ontbreekt die volksverlakkerij evenmin. Hier gaan ze mogelijk nog een stapje verder. De spelletjes worden in Hongarije gemaakt. Dus mocht u al een klacht hebben, dan kan u altijd een mail of brief sturen richting Hongarije. Ook hier wordt de wet langs alle kanten met de voeten getreden, maar dat mag de pret niet drukken. Me dunkt dat het motto 'Zijn we er aan gekloot, we hebben er toch plezier aan gehad' hoogtij viert.

De eerste stunt van de vier musketiers deed ook al veel stof opwaaien. Sommige kranten kwakken de inkt zonder meer op het papier. Met wat maakt niet meteen uit, als de pagina's maar vol geraken. De meest idiote verhalen werden op mum van tijd geslikt en gepubliceerd. Zoals dat sympathiek gajes bewijst, kan men met een internetverbinding en een computer vrij gemakkelijk de kwakkels filteren.

Wat die knullen bewijzen, is dat een hoop dingen doodsimpel op te lossen zijn. Hoeveel tijd zou er gekropen zijn in het KB voor de belspelletjes? Hoeveel mensen hebben hoeveel uren gewerkt aan het beslissen, schrijven en stemmen van dat KB? Wat bracht het op? Niets dus. Met een programma van amper een uur, waar – toegegeven – veel tijd in gestoken is, bereikten ze een resultaat dat de politieke wereld in geen vijftig jaar bereikt zou hebben.

Geef die jongens nog een bak bier, een verborgen camera en een mobilhome en laat ze de regeringsvormers eens onder de loep nemen. Hoogstwaarschijnlijk is het gesjoemel daar even groot.

Tom Lievens

LEES OOK
Bert Moerman / 16-07-2021

Een vorm van vooruitgang

'Niets is ooit zo slecht dat het voor niets goed is.'
bert moerman
Nadia Nsayi / 30-06-2021

Spijt is niet genoeg

België moet samenwerken met Congolese leiders die hun land willen opbouwen.
de croo in congo
Anton Jäger / 04-06-2021

De Coningskwestie

Wat vertelt de online steun van duizenden Vlamingen over het Vlaanderen van vandaag en gisteren? 
BRUSSELS BOIS DE LA CAMBRE LA BOUM THREE