Apache blaast twaalf kaarsjes uit

Karl van den Broeck
verjaardag apache
(Annie Spratt (Unsplash))

Apache bestaat 12 jaar. We groeiden uit van een piepkleine 'nieuwsblog', die elk jaar afsloot met rode cijfers, tot een bloeiende coöperatieve vennootschap met 6.000 abonnees, die voor het tweede jaar op rij winst boekt.

We zijn echter overtuigd dat we – samen met jou – nog veel meer mensen warm kunnen maken om Apache te lezen. Onbekend maakt vaak onbemind.

Daarom slopen we nog tot zondag onze betaalmuur. Zo kan iedereen gratis grasduinen in de duizenden artikels die we de voorbije jaren publiceerden. Je zal ongetwijfeld verrast staan van de veelzijdigheid van ons aanbod.

De vierde macht

Apache wil nog meer lezers overtuigen om een abonnement te nemen. Meer abonnees betekent meer en nog betere journalistiek.

Onze onderzoeken moeten jou inzicht verschaffen, wantoestanden blootleggen en het maatschappelijk debat voeden. Inhoud heerst! We roeien tegen de stroom in en blijven geloven in kwaliteit, professionalisme en engagement. Als we de pretentie hebben om onszelf "de vierde macht" te noemen, dan moeten we onze rol ernstig nemen.

Als hoofdredacteur ben ik uiteraard bevooroordeeld, maar ik meen te kunnen zeggen dat we trots mogen zijn op ons werk.

De toekomst

Apache heeft ambitie. We werven nieuwe mensen aan, werken aan nieuwe manieren om onze artikels – online en in Apache Magazine – nog meer onder jouw aandacht te brengen, en we bundelen de krachten met gelijkgestemde collega’s in binnen- en buitenland.

Al onze plannen vragen investeringen en dat kan alleen als we meer abonnees hebben. Neem dus vandaag rustig de tijd om kennis te maken met de rijkdom van ons aanbod en kies dan een abonnement dat het best bij je leesgewoonten past. Je kunt ook aandeelhouder worden van onze coöperatie en zo mee de toekomst van Apache vorm geven.

Blijf Apache lezen

Overtuigd van onze diepgravende en onafhankelijke journalistiek? Maak Apache mee mogelijk en bekijk onze verschillende abonnementen.

LEES OOK
Redactie Apache / 05-05-2022

Welkom op de Dag van Apache!

De Dag van Apache is terug! Met onder meer Rebekka de Wit, Hind Fraihi en de film 'Flee'.
DAG VAN APACHE
Redactie Apache / 07-06-2021

Grondige makeover voor Apache

Apache pronkt met een nieuw kleedje. Onze website kreeg afgelopen weekend een grondige makeover.
nieuwe website apache
Redactie Apache / 03-06-2021

Apache steekt website in nieuw kleedje

Zondag neemt Apache een gloednieuwe website in gebruik. De hinder blijft beperkt, maar maandag zal je wel een nieuw wachtwoord moeten aanmaken.
nieuwe website apache