DOSSIER - 7 ARTIKELS

De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever

Bart De Wever arriveert op het feestje van zijn favoriete bouwpromotor Erik Van der Paal, in het gezelschap van zijn kabinetschef Philippe Beinaerts en de Antwerpse schepenen Koen Kennis en Fons Duchateau.

Apache ging een kijkje nemen en zag Bart De Wever, samen met quasi het volledige Antwerpse schepencollege aanschuiven voor de feestdis van de stille vennoot in de Land Invest Group.

De projectontwikkelaar kreeg tegen alle geldende regels en officiële adviezen in toch een vergunning voor hoogbouw aan de Tunnelplaats. Op de Slachthuissite, waar 2.400 nieuwe woningen gepland zijn, kreeg Land Invest van het stadsbestuur uitzicht op een wel zeer lucratieve deal.

Andere aanwezigen in 't Fornuis: de gevallen Open VLD machtspoliticus Geert Versnick, van corruptie verdachte PS'ers zoals Luc Joris, en de rechterhand van Didier Reynders, Jean-Claude Fontinoy.

Daarnaast een aantal spelers uit de vastgoedwereld maar ook de advocaten Walter Damen en Omar Souidi die, respectievelijk namens Land Invest Group en namens de ex-kabinetschef van Bart De Wever, samen 350.000 euro schadevergoeding van Apache eisen omwille van onze berichtgeving over de omstreden Antwerpse vastgoeddossiers waarin Erik Van der Paal centraal staat.

Wie is de man die er in slaagt 'une belle brochette' bij elkaar te brengen in 't Fornuis en waarom acteert Erik Van der Paal achter de schermen? We publiceren ook nieuwe documenten die Bart De Wever voor het eerst zwart op wit linken aan de omstreden bouwprojecten.

info
panorama_fish_eye

Februari 2018

Tom Cochez / 13-02-2018

De miljoenenstromen naar Land Invest

In de zomer van 2014 kon projectontwikkelaar Land Invest niet enkel rekenen op een flinke cadeau van het Antwerps college. Parallel stroomden vanuit Gent (Optima Bank) en Luik …
unnamed
panorama_fish_eye

December 2017

Tom Cochez / 05-12-2017

Antwerps college heeft lot Erik Van der Paal in handen

Medeaandeelhouders binnen Land Invest Group willen af van Erik Van der Paal. Intussen lopen de schulden van de projectontwikkelaar op. Het Antwerps college heeft de sleutel in…
Slachthuissite -web©LisaDeveltere_IMG_2837
panorama_fish_eye

November 2017

Tom Cochez / 29-11-2017

Wat is er echt aan de hand in Antwerpen?

Twee weken nadat Apache een filmpje online zette over de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever woedt een perceptiestrijd op leven en dood. Maar waar draait het echt om?
Quasi-voltallig schepencollege bij het Fornuis op de verjaardag van Erik Van der Paal
Tom Cochez / 22-11-2017

Vijf vragen die Bart De Wever niet wil beantwoorden

Heeft Bart De Wever een bevriend bouwpromotor een duwtje in de rug gegeven? Dat is de essentiële kwestie na zijn bezoek aan 't Fornuis en de lobbyvergadering met Ogeo Fund.
Bart De Wever le soir de l'élection communale, Anvers. (Photo: Julia M. Free, octobre 2012)
Tom Cochez / 17-11-2017

De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever (3): de geheime lobbyvergadering

Documenten die Apache publiceert, tonen hoe de deur van de Antwerpse vastgoedmarkt open werd gezet voor de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever, na een 'lobbyvergadering'…
Ontwerp van de Lins tower aan de Tunnelplaats
Tom Cochez / 17-11-2017

De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever (2): cocaïne, gijzelingen en faillissementen

Een indrukwekkende reeks faillissementen en gerechtelijke onderzoeken waarin cocaïne en prostituees de hoofdrol opeisen. Het zijn maar enkele redenen waarom de favoriete…
hilton-antwerpen
Tom Cochez, Stef Arends / 16-11-2017

De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever (1): samen aan de feestdis

Met één vingerknip slaagt Erik Van der Paal, de man achter bouwpromotor Land Invest Group, erin om het quasi voltallige Antwerpse schepencollege op te doen draven voor zijn…
Bart De Wever arriveert op het feestje van zijn favoriete bouwpromotor Erik Van der Paal, in het gezelschap van zijn kabinetschef Philippe Beinaerts en de Antwerpse schepenen Koen Kennis en Fons Duchateau.