CLAERHOUT Bert

18 november 2011 Georges Timmerman
apache

Begin 2000 werd het christelijke opinieweekblad Tertio gelanceerd door een groep katholieken die steun kreeg uit kerkelijke kringen, maar buiten de kerkelijke structuren om. Claerhout was een van de medeoprichters en werd ook de eerste hoofdredacteur van Tertio. Eind 2006 verliet hij de redactie op eigen verzoek. Hij werd opgevolgd door zijn collega Peter Vande Vyvere.

Claerhout trok vervolgens voor vier maanden naar het trappistenklooster Onze-Lieve-Vrouw van de Atlas in het Marokkaanse Midelt, 300 kilometer ten zuiden van de stad Fez. Nadien ging hij aan het werk bij de katholieke uitgeverij Licap, een deeltijdse job die hij combineerde met opdrachten voor de Katholieke Radio- en Televisieomroep.

Eind 2009 werd Claerhout hoofdredacteur van Kerk en Leven, beter bekend als het parochieblad, het weekblad van de katholieke kerk in Vlaanderen. Hij verving op die positie Toon Osaer, de vroegere woordvoerder van kardinaal Danneels, die directeur werd van uitgeverij Halewijn.

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache