GOENS Eric

18 november 2011 Georges Timmerman
apache

Goens stond mee aan de wieg van Bonanza, het weekblad van Woestijnvis dat een directe concurrent moest worden van Humo. Bonanza bestond van januari tot augustus 2001, maar nog voor het blad werd stopgezet, stapte Goens eruit. 'Ik ben blij dat Bonanza voor mij voorbij is', zei hij achteraf. 'Ik heb er hard voor gevochten, maar het is niet het blad dat mij voor de start was voorgespiegeld.'

In april 2001 verliet Goens ook Canal+, waar hij

basketbalcommentator was, om cohoofdredacteur te worden van de VTM-nieuwsmagazines, naast Bart De Poot. Aanvankelijk concentreerde Goens zich op Telefacts, maar na verloop van tijd kreeg het duo ook de leiding over programma's als Goedele, Het hart van Vlaanderen en Royalty.

Eind 2003 werd Goens, naast Stef Wauters, cohoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst. Samen met  toenmalig directeur informatie Klaus Van Isacker kreeg hij de leiding over het VTM-nieuws. Toen Bart De Poot begin 2005 overstapte naar de VRT, bleef Goens over als enige hoofdredacteur. Enkele maanden later, in augustus 2005, moest Van Isacker plots opstappen bij VTM. Het was Goens die hem opvolgde als directeur informatie.

In april 2011 nam Goens onverwacht ontslag bij VTM, waar hij voorlopig werd opgevolgd door hoofdredacteur Nicholas Lataire, later bijgestaan door Bart Van Doorne. Volgens VMMa, de moederholding van VTM, werd de samenwerking met de directeur informatie beëindigd wegens 'een verschil in visie'. Lang bleef Goens niet zonder werk, want enkele maanden later ging hij aan de slag bij De Vijver, de nieuwe eigenaar van VT4 en Vijftv. Hij helpt er om de nieuwsdienst van de vernieuwde zenders uit te bouwen.

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache