HELLEMANS Leo

Georges Timmerman
apache

In 1996 werd Hellemans door toenmalig BRTN-topman Bert De Graeve benoemd tot hoofdredacteur van de radionieuwsdienst. Hij was de opvolger van Urbaan De Becker, die tijdelijk de fakkel had overgenomen van Roger Adams, die eind 1995 met pensioen was gegaan.

Een paar maanden later schoof Hellemans door naar het hoofdredacteurschap van de tv-nieuwsdienst, als opvolger van Kris Borms, die eveneens met pensioen ging. Bij de radio nam Jos Bouveroux de leiding van de redactie op zich.

Zeven jaar later, in mei 2002, besloot Hellemans om te stoppen als hoofdredacteur. Hij werd opgevolgd door Leo De Bock, de vroegere netmanager van Ketnet-Canvas. Hellemans trok zich terug om vrtnieuws.net te leiden, de multimediale website van de VRT-nieuwsdiensten. Maar toen De Bock in september 2003 moest opstappen als hoofdredacteur tv-nieuwsdienst, omdat hij in de clinch lag met een deel van de redactie, werd Hellemans teruggehaald naar zijn oude job. Radiojournalist Pieter Knapen volgde Hellemans op aan het hoofd van vrtnieuws.net. Als algemeen hoofdredacteur televisie kreeg Hellemans de leiding over zowel de nieuwsdienst als de sportdienst. De dagelijkse leiding kwam in handen van de adjunct-hoofdredacteurs Wim Willems, Kris Hoflack en Ivo Belet.

In 2007 volgde de versmelting van de verschillende nieuwsdiensten (tv, radio en online) tot één grote redactie, geleid door een vijfkoppige hoofdredactie. Hellemans, die niet tot die vijf behoorde, werd algemeen directeur productie, zeg maar baas van het interne productiehuis van de omroep. Begin 2010, bij een herschikking van het management, werd Hellemans benoemd tot algemeen directeur media. Lena De Meerleer nam de bevoegdheid over productie over van Hellemans, die op zijn beurt Mieke Berendsen opvolgde als algemeen directeur media.

Quote: 'Ik heb altijd opengestaan voor verandering. Ik verander graag om de zeven jaar van plaats. Dat hoeft voor mij niet altijd omhoog te zijn, dat kan ook opzij. Ik heb graag op de sportredactie van de radio gewerkt, maar ik werkte even graag op de regionale radioredactie. Als ik aan iets begin, weet ik ook altijd waar ik naartoe wil, maar ik weet ook dat je daarvoor geduld moet hebben.' (bron: De Morgen, 23 januari 2009)

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache