MOERKERKE Trui

18 november 2011 Georges Timmerman
apache

Moerkerke was van 2003 tot 2011 hoofdredacteur van Weekend Knack. Aanvankelijk had ze samen met Tessa Vermeiren, directeur redactie, de redactionele leiding over het blad. Vermeiren ging begin 2009 met pensioen.

In september 2011 werd het ontslag van Moerkerke bij Weekend Knack aangekondigd. Begin 2012 wordt ze communicatiemanager van Flanders District of Creativity. Moerkerke was de derde hoofdredacteur bij de Knack-magazines die vertrok in enkele maanden tijd. Eerder ging ook Patrick Duynslaegher weg als hoofdredacteur van Knack Focus en werd Karl Van Den Broeck ontslagen als hoofdredacteur van de 'gewone' Knack.

'De diepere verklaring is telkens dezelfde,' schreef De Morgen, 'bezweken onder de druk van de jongere De Nolf-generatie die nu bij Roularta de koers bepaalt.' William, Francis en Katrien, de kinderen van Rik De Nolf, CEO van Roularta, nemen de laatste tijd stilaan de macht over binnen de mediagroep uit Roeselare. De drie zijn respectievelijk directeur internet, directeur vastgoed en directeur human resources van het bedrijf. Katrien is bovendien getrouwd met Xavier Bouckaert, operationeel directeur van Roularta. 'Katrien en Xavier hebben geen enkele journalistieke feeling', vertelde een Roulartajournalist. 'Bladen worden bijeengesmeten zonder respect voor redacties en lezers.'

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache