Innemend videoportret van Afghanistan

Sylvain Malcorps
apache

Dit commentaarloos filmpje van 5 minuten 40 seconden toont het Afghanistan van elke dag; waarbij de oorlog naar de achtergrond is verdrongen. Je voelt in de beelden ook een sterke fotografische invloed. Meer en meer regisseurs gebruiken fototoestellen om hun films te maken en dat heeft tot een nieuwe esthetica geleid.

The film lasts just under six minutes, so I invite you to take a few moments, relax, start the video in fullscreen mode, and let Lukas and Salome Augustin take you on a beautiful visit to the Hindu Kush.

Het volledige artikel en een interview van Salome en Lukas Augustin leest u op The Atlantic.

LEES OOK
Jan Walraven / 08-10-2015

Why Bombing The Kunduz Hospital Was Probably a War Crime

The Intercept toetst de feiten aan de internationale wetgeving en concludeert dat het Amerikaanse bombardement op een Afghaans ziekenhuis geen 'tragisch ongeluk' was, maar wel als…
kunduz intercept