Een vriendelijk gezicht brengt overal licht

Tom Cochez
gelukkig
(Foto Pxhere)

Zelfs in het gemeentehuis.

Helaas viel er de voorbije week weinig te lachen. Met de Belgische voetbalsport een beetje, maar verder?

gelukkig
(Foto Pxhere)

Tandem

Neem nu het onwaarschijnlijke verhaal van de Antwerpse politiecommissaris die te correct blijkt voor het Antwerpse korps. Niet mee Rambootje spelen volstaat om buiten te worden gepest door de tandem Serge Muyters - Bart De Wever.

En over tandems gesproken: de Antwerpse burgemeester trapt er dezer dagen wel meer aan.

Eentje met vastgoedlobbyist Erik Van der Paal bijvoorbeeld.

Wie aan het stuur zit, is niet altijd even duidelijk. Wel dat er af en toe een bocht wordt afgesneden. Al blijkt vooralsnog niemand te struikelen over de vaststelling dat de favoriete bouwpromotor van de Antwerpse burgervader kwistig flappen tapte om zijn kabinetschef uit de nood te helpen.

Uit de nood helpen, moet u lezen als Apache proberen monddood maken.

Verre van aan ons om stemadvies te geven, maar algemeen gesteld prefereren we een zonnetje boven een donderwolk. Een lachebekje boven een bars bakkes. Ook in het gemeentehuis.

Grijze wolvin

Als we zonet nog zeiden dat er weinig te lachen viel, verloren we natuurlijk de grijze wolvin Annick even uit het oog. N-VA had nog maar net aan journalistiek gedaan middels een filmpje waarin wordt onthuld dat een paar kandidaten van andere partijen werden gespot in de buurt van Turkse grijze wolven, of de nummer twee op de Antwerpse lijst blijkt zelf graag een potje mee te huilen.

En terwijl er in Gent wordt geknokt om de Turkse stem, bekreunden wij ons over een aantal vragen. Als daar zijn: wat is dat de voorbije zes jaar toch allemaal geweest in Antwerpen? Hoe moet het verder met de Koekenstad en met haar burgervader? En waarom zijn uitgerekend de provincieraadsverkiezingen daarbij zo belangrijk?

U kon dat deze week allemaal op onze pagina's lezen, samen met een tiental weetjes die u wellicht nog niet wist.

Kaart

En dan is er nog een handige kaart: één klik op een gemeente en u krijgt een overzicht van lokale gemeentegeheimen en al te bazige bouwheren.

Op een aantal andere kaarten kan u dan weer nagaan voor welke sociale uitdagingen uw gemeente de komende legislatuur staat.

Onvoldoende, maar niettemin een verschoning, voor het ontbreken van de eerder beloofde Apache-peiling. Volgende week beter.

Rest ons enkel nog u een zalige, al dan niet vermeende hoogdag van de democratie toe te wensen.

Tot genoegen!

LEES OOK
Jan Walraven / 18-02-2018

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week over miljoenen, miljoenen, miljoenen en... miljoenen.
vakantie strand miljoen reis
Jan Walraven / 19-08-2017

Over geweldspiralen, Leopold II, Google Docs en een Ecowijk

Op zondag serveert Apache een dwarse kijk op de actualiteit van de voorbije week.
Het Oostends standbeeld van Leopold II (Foto: ID (c) Firmin De Maitre)
Jan Walraven / 13-08-2017

Over eieren, vuur, furie en Gentse OCMW-gronden

Op zondag serveert Apache een dwarse kijk op de actualiteit van de voorbije week.
trump kip joe flood