DOSSIER - 11 ARTIKELS

Antwerpse bouwwoede

Kunstenaar 'En plein public' tekende zijn visie op RUP Pelikaanstraat op de platen die het terrein afboorden
Kunstenaar 'En plein public' tekende zijn visie op RUP Pelikaanstraat op de platen die het terrein afboorden (© Apache)

Uitvoeringsplannen worden op maat gemaakt, bijzondere aanlegplannen herschreven, cruciale adviezen bijgestuurd… Stuk voor stuk politieke ingrepen die de kassa van projectontwikkelaars voor miljoenen euro doen rinkelen.

Aan de hand van enkele grote bouwprojecten waarvoor het Antwerpse college het licht op groen zette, stelde Apache een dossier samen. Vier jaar nadat De Wever met tranen in de ogen absolute transparantie had beloofd in de omstreden vastgoeddeals, worden bouwpromotoren in Antwerpen nog steeds op hun wenken bediend.

info
panorama_fish_eye Juni 2022
panorama_fish_eye Februari 2022
panorama_fish_eye Januari 2022
panorama_fish_eye November 2021
panorama_fish_eye Oktober 2021