Gegeven Woord: Ingrid Vander Veken in gesprek met tenoren van de Vlaamse journalistiek

Redactie Apache
ingrid_vanderveken_sigridspinn-compressor
Ingrid Vander Veken (Foto: © Sigrid Spinnox)

Nooit waren er in ons land zoveel journalisten als vandaag, maar hun werk en status is drastisch veranderd. Slechts een minderheid heeft een vaste stoel op een redactie. Slechts enkelen krijgen de tijd en ruimte om verhalen tot op het bot uit te spitten. De journalistieke stiel staat ook niet in hoog aanzien. Het vertrouwen van de burger in de journalistiek is vandaag zo mogelijk nog kleiner dan dat in de politiek.

Ooit was dat anders.

Eind 2016 doorkruiste journaliste en schrijfster Ingrid Vander Veken het land om te praten met een aantal tenoren van de Vlaamse journalistiek.

Ingrid interviewde Walter Zinzen en Pol Arias (VRT), Tessa Vermeiren en Rik Van Cauwelaert (Knack), Bert Verhoye (De Nieuwe Gazet/Het Laatste Nieuws) en Piet Piryns (Vrij Nederland/Humo/De Morgen/Knack). Als afsluiter draaide columniste en schrijfster Chris Van Camp de rollen om. Zij interviewde Ingrid Vander Veken.

De journalisten in dit e-book waren (en zijn) de seismografen van hun tijd. Ze stonden op de eerste rij en keken in de coulissen. Van media, politiek en cultuur. Ze kijken terug naar een tijd die voorgoed veranderd is. Wat hen betreft liggen de gouden jaren van de media ver achter ons. Ze spraken over hoe de wereld veranderde. En zij soms ook.

Apache en uitgeverij Polis besloten deze interviews, die eerder op Apache verschenen, te bundelen tot een e-book. Ingrid Vander Veken voegde voor dit e-book nog één exclusief interview toe aan de reeks: een uitgebreid gesprek met Hugo Camps (Het Belang van Limburg/Elsevier/De Morgen).

Lees nu het e-book voor 9,99 euro

 

LEES OOK
Redactie Apache / 01-06-2017

Ryanairbaby's: Belgische baby's uit Spaanse eicellenhandel

Journaliste Céline Gautier onderzocht de lucratieve business van eiceldonatie: achter een façade van liefdadigheid gaan harde economische belangen schuil. Ze kreeg voor haar werk…
Webp.net-resizeimage-2-compressor
Glen Joris / 05-01-2017

E-book gemeentefusies: kleine steden, grote dorpen

Hoeveel burgemeesters verdraagt Vlaanderen?
webheader
Tom Cochez / 26-05-2011

Van het vagevuur in de hel (2011)

Abd Al Rahim Abdul Rassak Janko prijkte op de 'Most Wanted'-lijst van de FBI. Hij werd door de Verenigde Staten als topfiguur in al-Qaeda opgevoerd. In 2002 werd hij in een…
Vanhetvagevuur2